Hormonen in balans

Hormonen, we hebben ze allemaal

Als je het over hormonen hebt, denk je vaak aan menstruatie of de overgang. Wat weinig mensen zich realiseren is dat vrijwel alle processen in het lichaam bepaald worden door onze hormonen. Naast geslachthormonen bestaan er nog vele andere hormoonsystemen zoals bijvoorbeeld schildklier- en bijnierhormonen, en hormoon gerelateerde ziektes zoals diabetes en auto-immuunziekten.

Wat zijn hormonen? Hormonen zijn een soort boodschappers die je lichaam zelf aanmaakt. Als een bepaald hormoon z’n boodschap aan een orgaan afgeeft, wordt er een proces in werking gezet of juist gestopt. Allemaal met het doel je lichaam in balans te houden zodat jij je lekker voelt en gezond blijft.

Hormonen sturen allerlei processen in je lichaam aan, zoals je stofwisseling en bloeddruk, en hoe je lichaam reageert op stress. Als jij gestressed bent, kan je na een voetreflex behandeling in een rustgevende omgeving tot ontspanning komen, dan zal de hoeveelheid stresshormonen zich in jouw bloed flink verminderen. Door de verminderde stress zullen vervolgens ook de overige lichaamsfuncties zich herstellen.

Door allerlei factoren kunnen er verstoringen ontstaan binnen het hormonaal stelsel. Bijvoorbeeld door stress, voeding, medicatie, ziekte, zwangerschap, de overgang, omgevingsfactoren, emotie etc.

Behandeling van de reflexzones van de hormoonklieren op de voeten kan een middel zijn om het hormonaal systeem te verbeteren en/of te herstellen. Hormonen in balans brengen met voetreflexologie kan ondersteund werken bij :

Migraine, spijsverteringsklachten, disbalans van de stofwisseling, schildklieraandoeningen, slaapproblemen, allergieën en huidklachten.

Klachten rondom de menstruatie, PMS, postnatale depressie, de overgang, bij vruchtbaarheidsproblemen en na zwangerschap.

Bij een algeheel gevoel van onwel bevinden, (chronische) vermoeidheid, Burn-out, bijnier uitputting.

Als onderhoud van het hormonaal stelsel en de daarbij behorende functies.


Contact: info@puurvoetreflex.nl
Telefoon: +31650470865

Balans
Zwangerschapsreflexologie
Babyreflexologie
PMS